ZH- és vizsgafelkészítés, érettségi felkészítés

Ha itt készülsz, biztos a siker

Akciók, nyeremények Árak, kedvezmények

Intenzív (feladatmegoldó) \\ Tanfolyamtípusok

Elsősorban azoknak ajánlott, akik az alapvető feladatmegoldási módszerekkel tisztában vannak, nincsen szükségük nagyon részletes, „szájbarágós” megoldási útmutatókra, inkább rengeteg feladat megoldásán keresztül szeretnék áttekinteni az érettségi tananyagát. Ez a tanfolyamtípus elsősorban nem a részletes magyarázatokra, hanem  minél több feladat gyors megoldására, a gyakorlásra koncentrál, elősegíti azt, hogy a feladatmegoldás pillanatok alatt, rutinszerűen történjen az érettségin. Akik matematikából általában 4-es és 5-ös érdemjegyet szoktak szerezni, azoknak mindenképpen ez a típus javasolt. A tanfolyamtípus legfontosabb jellemzői az alábbiak:

 

 

  1. Az órákat heti rendszerességgel, minden héten ugyanabban az időpontban tartjuk (a heti óraszám attól függ, hogy középszintű vagy emeltszintű e a felkészítés, illetve novemberben vagy februárban indul e a felkészítés).
  2. Az órák pontos időpontját a jelentkezést követően tartandó óramegbeszélésen alakítjuk ki a tanulók igényeinek figyelembevételével.
  3. Egy alkalom időtartama 120 perc.
  4. Egy alkalommal egy adott témakör feladattípusait tekintjük át,  minél több feladat viszonylag gyors megoldásán keresztül (A részletes tematika alkalmankénti bontásban megtekinthető a Tantárgyak, tematikák menüpontnál).
  5. A tanulók minden egyes alkalom után e-mailben házi feladatot kapnak az adott témakörhöz kapcsolódó gyakorló feladatokkal, az ezekkel kapcsolatban felmerülő problémákat pedig a következő óra elején megbeszéljük.
  6. Minden egyes nagyobb anyagrész lezárását követően a tanulók ellenőrző dolgozatot írnak, melynek célja annak kiderítése, kinek milyen szinten sikerült az adott témakört elsajátítania, így menetközben is kiderül, hol lehetnek még hiányosságok, mit kell még jobban gyakorolni.
  7. A felkészítés lezárásaként a tanulók próbaérettségi feladatsort oldanak meg.

 

 Tantárgy

MATEMATIKA
 Érettségi típusa Középszintű érettségi Emelt szintű érettségi
 Tanfolyam teljes óraszáma 24 alkalom (24x120 perc = 48 óra) 36 alkalom (36x120 perc = 72 óra)
 Egy alkalom időtartama 1 alkalom = 1x120 perc = 1x2 óra
 Tanfolyam kezdésének időpontja November Február November Február
 Tanfolyam teljes időtartama 24 hét 12 hét 24 hét 12 hét
 Heti óraszám 1 alkalom/hét 2 alkalom/hét 1 v. 2 alkalom/hét váltakozva 3 alkalom/hét

 

 

© Profimatek.hu 2011.