ZH- és vizsgafelkészítés, érettségi felkészítés

Ha itt készülsz, biztos a siker

Akciók, nyeremények Árak, kedvezmények

Normál \\ Tanfolyamtípusok

Elsősorban azoknak ajánlott, akik nagyon részletes, „szájbarágós” megoldási útmutatók (ennek mintája megtekinthető a Megoldási útmutatók menüpontnál) segítségével, a legegyszerűbb feladattípusoktól kiindulva, szinte teljesen az alapoktól szeretnék áttekinteni az érettségi tananyagát. Akik matematikából általában 2-es és 3-as érdemjegyet szoktak szerezni, azoknak mindenképpen ez a típus javasolt. A tanfolyamtípus legfontosabb jellemzői az alábbiak:

 

  1. Az órákat heti rendszerességgel, minden héten ugyanabban az időpontban tartjuk (a heti óraszám attól függ, hogy középszintű vagy emeltszintű e a felkészítés, illetve novemberben vagy februárban indul e a felkészítés).
  2. Az órák pontos időpontját a jelentkezést követően tartandó óramegbeszélésen alakítjuk ki a tanulók igényeinek figyelembevételével.
  3. Egy alkalom időtartama 120 perc.
  4. Egy alkalommal egy adott témakör feladattípusait tekintjük át részletes feladatmegoldási útmutatók segítségével (A részletes tematika alkalmankénti bontásban megtekinthető a Tantárgyak, tematikák menüpontnál).
  5. A tanulók minden egyes alkalom után e-mailben házi feladatot kapnak az adott témakörhöz kapcsolódó gyakorló feladatokkal, az ezekkel kapcsolatban felmerülő problémákat pedig a következő óra elején megbeszéljük.
  6. Minden egyes nagyobb anyagrész lezárását követően a tanulók ellenőrző dolgozatot írnak, melynek célja annak kiderítése, kinek milyen szinten sikerült az adott témakört elsajátítania, így menetközben is kiderül, hol lehetnek még hiányosságok, mit kell még jobban gyakorolni.
  7. A felkészítés lezárásaként a tanulók próbaérettségi feladatsort oldanak meg.

 

 Tantárgy

MATEMATIKA
 Érettségi típusa Középszintű érettségi Emelt szintű érettségi
 Tanfolyam teljes óraszáma 36 alkalom (36x120 perc = 72 óra) 48 alkalom (48x120 perc = 96 óra)
 Egy alkalom időtartama 1 alkalom = 1x120 perc = 1x2 óra
 Tanfolyam kezdésének időpontja November Február November Február
 Tanfolyam teljes időtartama 24 hét 12 hét 24 hét 12 hét
 Heti óraszám 1 v. 2 alkalom/hét váltakozva
3 alkalom/hét 2 alkalom/hét 4 alkalom/hét

 

 

 

 

 

© Profimatek.hu 2011.